Vicepreședintele PMP, acuzat de ȘPAGĂ ELECTORALĂ în tone de carne de pui

Cristina Alexandrescu / 23 apr 2014 / 12:48

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție. 

UPDATE: 14:47. Direcția Națională Anticorupție a precizat, într-un comunicat de presă:

"În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.
(...)
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție"

Când a intrat la sediul DNA, el a spus că: "Am fost solicitat să vin într-un dosar. Nu știu de ce. Am fost citat telefonic".  Vicepreședintele PMP ar fi acuzat că în 2012 a cerut șpăgi pentru a le oferi alegătorilor în scop electoral. Florin Popescu a precizat, miercuri, că atunci era suspendat din funcție și nu avea niciun interes, însă a recunoscut că a participat la campanie și le-a spus oamenilor ce ofertă avea pe atunci PDL. 

După mai multe ore de stat la audieri, Florin Popescu a spus că "Procurorii susțin că aș fi solicitat produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală. Atât vreau să spun în acest moment. Nu sunt saci, nu e grâu, nu sunt droguri!". 

VEZI și: Florin Popescu, exclus din PDL. Influența Elenei Udrea în partid, tot mai șubredă