Vicepreședintele CNMR, funcție în premieră la nivel înalt

Sorin Cîmpeanu, vicepreședintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) din partea Consiliului Național al Rectorilor, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost ales azi, 12 mai 2017, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) pentru perioada 2017-2020. 

Pe durata mandatului său acesta va prezida Consiliul de Administraţie, Consiliul Asociativ şi Adunarea Generală a AUF. Cea de a 17-a Adunăre Generală a AUF, a avut loc în perioada 10-12 mai 2017, la Marrakech (Maroc) și a fost organizată sub Înaltul Patronaj al Majestății sale Regele Mohammed al VI-lea.

Organizat odată la patru ani, evenimentul a reunit reprezentanții a peste 800 de instituții de învățământ superior și de cercetare din mai mult de 100 de țări, membre ale AUF, care au adoptat noua strategie a agenției pentru spațiul universitar francofon. De asemenea, evenimentul a marcat si momentul reînnoirii instanțelor AUF. printre care se numără Consiliul Administrativ, Consiliul Asociativ și Președintele.

[citeste si]

Cu această ocazie, Mihnea Costoiu, vicepreședintele CNMR din partea Consorțiului Universităților Tehnice (ARUT), rector al Universității Politehnice din București, a fost ales membru al Consiliului de Administrație al AUF pentru perioada 2017-2021.

Agenţia Universitară a Francofoniei, fondată în 1961, la Montréal (Québec,Canada), este o instituţie multilaterală care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. AUF. Cu o rețea de peste 800 de membri în mai mult de 100 de țări, AUF este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume. Acesta reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, folosind limba franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel