Vicecampion olimpic, bolnav de cancer

Snowboard.jpeg
Snowboard.jpeg

Canadianul Max Parrot (24 ani), vicecampionul olimpic din 2018 la snowboard, slopestyle, a anunţat, joi, că suferă de un cancer al sistemului limfatic, informează AFP.

Parrot, câştigător de cinci ori al Winter X Games, evenimentul de referinţă al sporturilor de iarnă extreme, a precizat că renunţă la sezonul 2018-2019, inclusiv la Campionatele Mondiale 2019 de la Utah (SUA), din luna februarie. 'Primele simptome au apărut în această toamnă, când am început să am nişte iritaţii ale pielii. Am primit diagnosticul cu puţin înainte de Crăciun, când am aflat că sufăr de limfomul Hodgkin', a explicat el, conform unor declaraţii publicate pe site-ul postului de televiziune CBC.

'Este un nou tip de provocare şi de competiţie, dar am intenţia de a face totul pentru a câştiga', a asigurat Parrot, care a început deja chimioterapie. 'Ştiu că va dura şi că va fi greu, dar mergem înainte. Mai am 11 şedinţe de chimioterapie, câte două pe săptămână, şi totul merge bine. Sper ca totul să fie în regulă în luna iunie', a adăugat Parrot, considerat unul dintre cei mai spectaculoşi snowboarderi din circuit în special în probele de Big Air În afara medaliei de argint cucerită la JO de la PyeongChang (Coreea de Sud), el are şi şase victorii în Cupa Mondială de specialitate. 

VEZI ȘI:

Medicamente cancer, în România. Ministrul Sănătății face anunțul

Andreea Marin, în lacrimi, la televizor. Gest emoționant


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel