Viaţă pe Marte? Astronautul Norishige Kanai: O nouă pagină a cunoaşterii

Astronautul Norishige Kanai a revenit pe Terra luna trecută, dar este din nou cu gândul la spaţiul cosmic după anunţul descoperirii unui lac subteran pe Marte, potrivit AFP. 

Am fost foarte entuziasmat de această veste, a declarat vineri astronautul în vârstă de 41 de ani într-un interviu pentru AFP. O echipă de astronomi internaţionali a anunţat miercuri descoperirea celei mai mari rezerve de apă identificată până în prezent pe Planeta Roşie, element esenţial pentru dezlegarea misterului existenţei unor eventuale forme de viaţă pe Marte într-un trecut îndepărtat sau chiar în zilele noastre. Este o descoperire importantă care ne face să visăm, a exclamat Kanai.

Astronomul, care a petrecut 168 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), este ferm convins că nu suntem singuri în univers. Cred că există alte forme de viaţă undeva. În acest vast univers, totul este posibil. Trăiesc cu speranţa că descoperirea de forme de viaţă extraterestre poate deschide o nouă pagină a cunoaşterii.

Astronautul, supranumit Nemo după ce a profesat ca specialist în medicina scufundării în forţele navale japoneze, a călătorit pentru prima dată în spaţiu în luna decembrie. Origami Mergând pe urmele altor astronauţi activi mediatic, Kanai a relatat despre călătoria sa interstelară pe Twitter... dar a trebuit să îşi ceară scuze şi să rectifice conţinutul mesajelor după ce a afirmat că a crescut în înălţime cu nouă centimetri în cele câteva săptămâni după ce a ajuns în spaţiu, din cauza unei confuzii între centimetri şi inci. El a crescut în înălţime cu doar doi sau trei centimetri în timpul sejurului său spaţial, fenomen obişnuit în condiţii de imponderabilitate, dar care nu îşi menţine efectele după reîntoarcerea pe Terra. Este interesant de văzut de cât timp va fi necesar pentru a reveni la înălţimea mea iniţială, subliniază Kanai, care este încă mai înalt cu un centimetru faţă de momentul plecării în spaţiu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel