Vezi rezoluția lui Vasile Blaga

vasile_blaga
vasile_blaga

Democrat-liberalii au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, la Convenția Națională Extraordinară a PDL, la propunerea lui Vasile Blaga o rezoluție, în care partidul face apel la toate organizațiile, forțele politice și personalitățile de centru-dreapta din România să se ”delimiteze de atacurile împotriva statului de drept lansate de Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta”.

După ce a fost ales președinte al PDL, Vasile Blaga le-a transmis celor prezenți la Palatul Parlamentului, că ”nu este timp de prea multe vorbe”, iar votul lor va contribui la intrarea PDL-ului într-o ”etapă nouă”.

”Vom adăuga acestei istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei românești, un PDL catalizator. Un partid care este capabil să anime și să inspire forțele politice ale dreptei și energia societății civile. PDL deschide porțile tuturor celor care cred în valorile dreptei, într-o Românie a meritului și adevărului, într-o Românie europeană”, a exprimat în cadrul ședinței, liderul PDL, precizând că tTrăim într-o perioadă dificilă, o perioadă foarte gravă”.

Potrivit democrat-liberalului, ”de două luni încoace de la instalarea guvernului Ponta, democrația și legalitatea sunt serios amenințate de acțiunile Guvernului USL”, drept pentru care a prezentat rezoluția PDL, care, după cum a afirmat Blaga, ”se înscrie în apărarea libertății și a legii”.

În documentul citit de liderul PDL, se menționează ”seria de abuzuri fără precedent la adresa instituțiilor statului, faptul că, pentru prima oară în 22 de ani de democrație, primul ministru al Guvernului a refuzat să respecte o decizie a Curții Constituționale a României”, ”inițiativele repetate de modificare a legilor pentru transformarea lor din norme de interes public în instrumente menite să servească persoane sau partid”, ”excesul de ordonanțe de urgență emise de Guvern care nu se ocupă de problemele imediate ale cetățenilor și reflectă intenția de acaparare a statului”, ”lipsa de decizii și soluții economice coerente și realiste ale Guvernului USL”, precum și afectarea imaginii României, ”pe plan internațional, și poziția ca stat membru al UE, de actul de plagiat stabilit în cazul primului ministru Victor Ponta”.

”Convenția Națională a PDL face apel către toate forțele pro-democratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalității și a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta. PDL consideră că este absolut necesar un parteneriat cu societatea civilă pentru păstrarea și consolidarea valorilor democratice și instituțiile statului de drept construite în ultimii 22 de ani și puse acum în pericol de acțiunile USL”, se arată în rezoluție.

Potrivit documentului, ”PDL este convins că în această situație gravă pentru democrație este cu atât mai necesară reunirea pe o platformă comună a Partidului Democrat Liberal alături de toate organizațiile, forțele politice și personalitățile de centru dreapta din România”.

Votată în unanimitate de către delegații democrat-liberali prezenți la Convenția Națională Extraordinară de la Palatul Parlamentului, rezoluția va constitui alături de moțiunea PDL - Pentru o societate dreaptă - programul politic al partidului, după cum a anunțat Vasile Blaga, noul președinte al PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel