Vezi miracolul de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamț

Un miracol s-ar fi petrecut la Mânăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ, spun călugării, după ce unul dintre marii duhovnici ai ortodoxiei, părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, a  fost exhumat de curând.

 Este vorba despre trupul neînsufleţit al părintelui Calciu, care a fost găsit mumificat, la 7 ani de la moarte. Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi a visat că acesta îi cerea să fie dezgropat. Călugării au fost uimiţi să vadă că trupul duhovnicului este intact şi au cerut ca acesta să fie trecut în rândul sfinţilor, informează Antena 3.

Călugării de la mănăstire spun că duhovnicul ar trebui sanctificat, deoarece numai moaștele sfinților rămân intacte.

Totuși,  mai marii  BOR ar fi cerut, însă, ca părintele Calciu să fie îngropat la loc, în cimitirul din spatele mânăstirii, mai spun călugării. Şi ţin sub cheie moaştele duhovnicului.

Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa este renumit în rândul feţelor bisericeşti şi al credincioşilor prin aceea că a fost primul preot ortodox care a luat atitudine împotriva demolării bisericilor, în cadrul procesului de înnoire urbanistică a Bucureştiului.

În timpul regimului comunist, preotul Calciu a fost închis timp de  21 de ani, la Piteşti şi Jilava. După eliberare, a fost obligat să plece din ţară, acesta întorcându-se în țară la 18 februarie 1990.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel