Vezi ce alimente te fac să trăiești mai mult

legume
legume

Potrivit unui studiu efectuat în Suedia pe un eșantion de 71.000 de indivizi cu vârste cuprinse între 45 şi 83 de ani, s-a constatat că acele persoane care consumau cel puţin trei porţii de legume pe zi trăiau cu 32 de luni mai mult decât cele ce nu consumau legume. Persoanele studiate au fost urmărite pe o perioadă de 13 ani.

 Cercetătorii suedezi au descoperit că persoanele care au declarat că nu consumă niciodată fructe şi legume mureau, în medie, cu trei ani mai repede decât cei ce aveau o dietă bogată în fructe şi legume, relatează descoperă.ro.

 Multe organizaţii din jurul lumii recomandă consumarea a cinci porţii de fructe şi legume pe zi, dar până acum studiile nu arătau clar dacă persoanele care respectă această recomandare obţin beneficii pentru sănătate şi cât de mari sunt acestea. Noul studiu, ce a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition, arată că aceste recomandări sunt optime, explică Alicja Wolk, unul dintre cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, unde a fost efectuat acest studiu. Autorii studiului subliniază că foarte puţine studii ample au analizat efectul consumului de fructe şi legume asupra riscului unei persoane de a muri devreme.

Participanţii au fost întrebaţi ce diete au în 1997 şi 1998 şi au relatat cât de des consumă fructe şi legume. Dintre participanţii la studiu, aproximativ 11.500 au murit până în decembrie 2010.

 Cercetătorii au descoperit că persoanele care au relatat că nu consumă fructe sau legume la începutul studiului erau cu 53% mai predispuşi să moară în timpul studiului decât cei ce respectau recomandarea specialiştilor.

 Participanţii care consumau cel puţin o porţie de fructe în fiecare zi trăiau cu 19 luni mai mult, în medie, decât cei ce nu mâncau niciodată fructe. Persoanele care consumau cel puţin trei porţii de legume pe zi trăiau cu 32 de luni mai mult, în medie, decât persoanele care nu consumau legume.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel