Veşti bune pentru elevi. Viorica Dăncilă: Vrem ca bursele să nu mai scadă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, înainte de şedinţa de Guvern de luni, 9 septembrie, că va fi stabilit un prag valoric sub care bursele din învăţământul preuniversitar să nu poată scădea. 

"Sistemul de educaţie are nevoie de investiţii masive şi ştiu că mai sunt multe de făcut, atât în privinţa investiţiilor, cât şi a măsurilor care să asigure accesul tuturor copiilor la educaţie şi şanse egale. Printr-o hotărâre pe care o vom adopta astăzi stabilim un prag valoric sub care bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social de care beneficiază elevii din învăţământul preuniversitar să nu poată scădea. Luăm această decizie pentru a reduce diferenţele foarte mari cu privire la cuantumul burselor alocate de către administraţiile publice locale. De asemenea, adoptăm, astăzi, actele necesare pentru decontarea navetei elevilor şi pentru anii şcolari următori, astfel încât copiii de la sate să fie sprijiniţi să îşi poată continua şcoala. Vreau să fie foarte clar, elevii şi părinţii nu au de ce să îşi facă griji, am prevăzut banii în buget pentru decontarea abonamentelor elevilor", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Aproape 500 de şcoli, inaugurate

Ea a adăugat că în acest an şcolar vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ, construite sau reabilitate din fonduri publice, iar lucrările pentru alte 2.800 de grădiniţe, şcoli şi licee sunt în curs de execuţie.

"În total, este un efort financiar de peste 5 miliarde de lei din fonduri guvernamentale, dar şi din fonduri europene. Aceste date arată că în sistemul de învăţământ construim, facem progrese pentru a oferi condiţii cât mai bune de studiu copiilor şi tinerilor", a afirmat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel