”Vestele galbene”, în stradă. Lună crucială pentru protestele din Franța

Mişcarea "vestelor galbene", care organizează acţiuni de contestare socială de la jumătatea lui noiembrie în Franţa, au manifestat din nou sâmbătă, din dorinţa de a rămâne mobilizaţi cu două săptămâni înaintea încheierii unei "mari dezbateri" lansate de preşedintele Emmanuel Macron ca răspuns la această mişcare, informează AFP.

La ora locală 14:00 (13:00 GMT), Ministerul de Interne estimase numărul participanţilor în întreaga Franţă la 5.600, dintre care 1.320 la Paris. Cu o săptămână înainte, la aceeaşi oră, erau 11.600 de participanţi în întreaga ţară, din care 4.000 în capitala Franţei.

La Paris, manifestanţii au parcurs 12 kilometri sub o puternică supraveghere poliţienească.

"Vestele galbene" au manifestat şi la Nisa (sud-est), Strasbourg (est), Lille (nord) şi Nantes (vest). Câteva mii de oameni au protestat şi la Bordeaux şi Toulouse (sud-vest).

Manifestanţii îşi pun mari speranţe în mobilizarea din 16 martie, prezentată drept o zi-cheie care va coincide cu finalul marii dezbateri naţionale anunţate la 15 ianuarie de şeful statului francez, care a luat iniţiativa unei consultări naţionale fără precedent, ce a durat două luni, în încercarea de a răspunde furiei protestatarilor.

Această dezbatere, care a suscitat 10.000 de reuniuni în Franţa şi peste un milion de contribuţii pe internet, este calificată drept "mascaradă" şi "campanie de comunicare" de către numeroase "veste galbene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel