Verificare magistrați. Dragnea: Problema nu este la noi

Coaliţia de guvernare a propus ca verificarea magistraţilor să se facă de către CSM, dar acesta nu a acceptat, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

"Nu am discutat despre subiectul ăsta, dar aici eu am opinie foarte clară, nu este nici împotrivă, nici pentru, dar noi ne putem ghida doar după Constituţie şi după legi. Deocamdată legile din România spun despre o anumită procedură, este singura care poate să fie valabilă. (...) Noi propusesem schimbarea procedurii şi anume să facă CSM, să desfacă CSM. CSM a spus sub nicio formă şi atunci, dacă CSM a spus sub nicio formă, rămânem în zona oportunităţii politice, aşa cum a spus preşedintele. Deci, problema nu e la noi", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre afirmaţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit căreia magistraţii verifică magistraţii, iar politicul nu are ce căuta acolo. 

Timmermans, "animat de gânduri bune"

Dragnea a menţionat că Timmermans a venit în România "animat de gânduri bune", pentru a lămuri anumite aspecte care generau multe controverse. 

"Cred că unul din principalele obiective a fost să poată să stabilească un dialog real, efectiv şi direct. Eu mă bucur că am făcut primul propunerea asta şi cred că ăsta este unul din cele mai importante argumente care l-au şi făcut să spună că a avut o zi bună în România", a menţionat preşedintele PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel