Verdict PROCES ISTORIC. Mircea Badea: Mi se pare îngrozitor. Absolut fabulos. Nu s-a făcut justiție, poate s-a făcut dreptate!

Badea
Badea

Mircea Badea a dat cărțile pe față în cel mai controversat proces din România.

Invitat la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, a fost generalul Dan Voinea. În decembrie 1989, când avea gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare, a fost desemnat procuror în procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. De asemenea, generalul Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 și cel al Revoluției din decembrie 1989.

Mircea Badea a comentat procesul în urma căruia au fost condamnați soții Ceaușescu. Desigur, mult spus proces, după cum a argumentat realizatorul TV.

Durata celui mai controversat proces

Mircea Badea a fost interesat de un aspect-cheie: procesul în sine. "Cât a durat "procesul"? "Cam o oră și zece minute", a răspuns generalul.

"Procesul lui Miloşevici a durat câțiva ani. Procesele de la Nurnberg au avut loc între 1945 și 1949. Procesul soților Ceaușescu a durat o oră și zece minute, iar așa zisa deliberare a durat zece minute.

Din punct de vedere juridic, ăla numai proces n-a fost! Avocatul numai avocat n-a fost etc. A fost o execuție care a dat multă satisfacție unui popor umilit. Un procuror care vine să judece fără să audieze pe nimeni, fără să aibă nicio probă, iar procesul să se termine într-o oră și zece minute... nu este procuror.


Și faptul că a continuat după Revoluție să fie procuror... ba a făcut și dosarul Revoluției...


Nu cred că este vreun magistrat zdravăn la cap, în lume, care să spună că execuția soților Ceaușescu a fost în urma unui proces. Din punct de vedere juridic, a fost o impostură. Și faptul că magistrații, care s-au complăcut în proces au continuat să fie magistrați... după această comicărie ... asta mi se pare îngrozitor. Faptul că generalul Voinea a continuat să fie procuror și instrumentează și dosarul Revoluției, și dosarul Mineriadei... asta este absolut fabulos.

Generalul a îndeplinit voința poporului, dar nu a fost magistrat. În acel proces nu s-a făcut justiție, poate s-a făcut dreptate, dar asta e altceva”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel