Verde pentru femei la purtat pantaloni în Paris

Căloiu Oana / 04 feb 2013 / 20:54
paris.pantaloni
paris.pantaloni

Din 31 ianuarie, femeile pot purta pantaloni în capitala Introdusă în 7 noiembrie 1800 de către prefectul Poliției din Paris, "Ordonanța despre travestirea femeilor" susținea că femeile care purtau pantaloni în Paris puteau fi mustrate, amendate sau chiar arestate. Ordonanța a fost menținută, cu două modificări, până la data de 31 ianuarie 2013, când Najat Vallaud-Belkacem, ministrul pentru drepturile femeilor de la Paris, a semnat decretul de abrogare.

Ordonanța era incompatibilă cu principiile de egalitate dintre femei și bărbați, potrivit normelor constituționale. "Din această incompatibilitate recurge abrogarea implicită a ordonanței din 7 noiembrie, care este, prin urmare, lipsită de orice efect juridic și care nu reprezintă altceva decât un document de arhivă, conservat ca atare de Prefectura de poliție din Paris", se afirmă în textul publicat pe site-ul ministerului.

Potrivit cu ordonanța D/B58, mai multor femei le era limitat accesului la anumite funcții sau meserii, prin interzicerea de a adopta imaginea și vestimentația masculină, informează Le Monde.