Venezuela. Juan Guido vrea să declare STARE DE URGENŢĂ

Juan Guaido
Juan Guaido

Autoproclamatul preşedinte interimar venezuelean Juan Guaido doreşte declararea stării de urgenţă în Venezuela în legătură cu penele de curent din ţară, relatează luni agenţia DPA.

Adunarea Naţională, aflată sub controlul opoziţiei, ar trebui să declare stare de urgenţă naţională în cadrul unei reuniuni speciale luni, a afirmat duminică Guaido.

În unele zone din ţară nu este energie electrică de joi seara. Restabilirea alimentării cu energie electrică are loc în mod lent şi se confruntă cu întreruperi.

Duminică, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat că recentele pene de curent din Venezuela reprezintă rezultatul unor atacuri cibernetice din partea SUA şi că administraţia sa acţionează pentru soluţionarea problemei.

Sistemul naţional de electricitate a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, ce au dus la căderea lui şi la eşuarea mai multor tentative de reconectare la nivel naţional, a declarat Maduro pe Twitter. Cu toate acestea, depunem mari eforturi pentru restabilirea, în următoarele ore, a alimentării cu energie electrică în mod stabil şi definitiv, a adăugat el.

Aceasta nu este prima dată când Maduro dă vina pe puteri străine pentru frecventele căderi ale reţelei de energie electrică. Opoziţia, pe de altă parte, a invocat drept cauze neglijenţa, corupţia şi managementul defectuos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel