Venezuela: Erdogan, după acuzele lui Guaido: NU este adevărat!

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, susţinător al liderului de la Caracas, Nicolas Maduro, a dezminţit marţi afirmaţiile potrivit cărora responsabili venezueleni de rang înalt au fugit în Turcia, relatează AFP.

"Nimeni nu a fugit din Venezuela pentru a se refugia în ţara mea", a declarat Erdogan după ce a fost întrebat pe această temă în cursul unui interviu acordat canalului turc de ştiri NTV. "Nu este adevărat", a insistat el.

Această afirmaţie a fost făcută săptămâna trecută de opozantul venezuelean Juan Guaido, pe care peste 50 de ţări, nu şi Turcia, l-au recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei. Într-un mesaj pe Twitter scris sâmbătă, el s-a referit la "responsabili de rang înalt (...) plecaţi în Turcia".

"Dacă spune asemenea lucruri, este pentru că nu cunoaşte Turcia", a adăugat Erdogan. "Trebuie să înceapă prin a învăţa unele lucruri. A fi un om de stat nu este aşa de uşor", a mai afirmat preşedintele turc, înainte de a-i lua apărarea lui Maduro.

"Maduro este un lider care a fost ales. Guaido nu este un lider care a fost ales (...) Unele cercuri încearcă să îl numească acolo ca un guvernator de provincie. Oricui i-ar fi ruşine în locul lui", a continuat Erdogan.

Preşedintele turc este unul din principalii susţinători internaţionali ai lui Maduro cu care întreţine legături strânse de mai mulţi ani.

Nicolas Maduro a fost astfel unui dintre primii lideri la nivel mondial care şi-au manifestat sprijinul pentru Erdogan după puciul eşuat din iulie 2016.

Recep Tayyip Erdogan face frecvent o paralelă între tentativa de lovitură de stat care l-a vizat şi actuala situaţie din Venezuela

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel