Venezuela. Ambasadorul german expulzat. Berlinul reacționează

Bogdan Cotigă / 06 Martie 2019 / 21:33

Ministrul de externe de la Berlin, Heiko Maas, a condamnat miercuri decizia Venezuelei de expulzare a ambasadorului german, considerând că aceasta 'agravează situaţia', transmite AFP.

'Este vorba despre o decizie de neînţeles, care agravează situaţia şi nu contribuie la destindere', a declarat Heiko Maas într-un scurt comunicat, după ce Daniel Kriener, unul din ambasadorii occidentali care l-au întâmpinat pe opozantul Juan Guaido la revenirea la Caracas, marţi, a fost acuzat de 'ingerinţă în afacerile' interne ale Venezuelei şi somat să părăsească această ţară 'în următoarele 48 de ore'. 'Sprijinul nostru, sprijinul Europei, pentru Juan Guaido rămâne neschimbat.

L-a întâmpinat pe Guaido

Ambasadorul Kriener a depus o muncă excelentă la Caracas, mai ales în aceste ultime zile', a subliniat şeful diplomaţiei germane. Daniel Kriener s-a numărat printre cei în jur de 12 ambasadori occidentali care s-au deplasat pentru a-l întâmpina pe Guaido la aeroport la revenirea sa în Venezuela. Până acum, doar ambasadorul german a făcut obiectul unei măsuri de expulzare.