Veneţia, din nou acoperită de apă

Noi inundații au avut loc la Veneția, în Italia. 

Mai multe regiuni din nordul Italiei au fost afectate duminică de valul de intemperii care durează de aproximativ două săptămâni în această ţară, iar oraşul Veneţia a fost din nou vizat de o alertă de maree înaltă (acqua alta), care a paralizat activităţile din renumitul oraş lacustru, informează AFP, scrie Agerpres. 

În Piemont au căzut precipitaţii abundente, situaţia cea mai gravă fiind înregistrată în regiunea Alessandria (la sud de Torino), unde 200 de persoane au trebuit să fie evacuate şi alte 600 au rămas izolate după ce apele mai multor râuri au ieşit din matcă. O femeie a fost dată dispărută, potrivit presei italiene.

În Liguria învecinată, circulaţia de pe autostrada dintre Genova şi Ventimiglia, aflată în proximitatea frontierei franceze, a fost închisă în cursul dimineţii, apoi redeschisă, însă cei aproximativ 3.000 de rezidenţi din localitatea Stella erau în continuare izolaţi în cursul după-amiezii.

Alerta de cod roșu va fi ridicată 

Agenţia regională pentru mediu (ARPAL) a anunţat că episodul de precipitaţii intense "este în fază de atenuare" şi că alerta de cod roşu urma să fie ridicată în Liguria duminică, la ora locală 15:00.

Puţin mai la nord, în Valle d'Aosta, 500 de persoane au fost de asemenea evacuate după închiderea mai multor axe rutiere regionale, din cauza riscurilor sporite de avalanşă.

La 10 zile după unele dintre cele mai dramatice episoade de maree înaltă înregistrate în ultimele decenii, oraşul Veneţia a fost vizat de un nou fenomen de "aqua alta" duminică dimineaţă, cu un maxim de 130 de centimetri peste nivelul mediu al mării, departe totuşi de recordul istoric de 187 de centimetri (cel mai ridicat nivel de după 1966) înregistrat pe 12 noiembrie şi care a devastat oraşul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel