Urmărește emisiunea live


Vaslui: Aproximativ 60 de familii din Bârlad, somate să evacueze locuinţele sociale

Mai mulţi cetăţeni din Bârlad, locatari ai unor locuinţe sociale puse la dispoziţie de municipalitate, s-au prezentat, luni, la sediul primăriei, nemulţumiţi că au primit somaţii de evacuare a spaţiilor, numărul total al familiilor aflate în această situaţie fiind de aproximativ 60.

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Eduard Popica, situaţia cetăţenilor care au primit somaţii diferă de la caz la caz, existând o parte care au avut datorii, nu au plătit o anumită perioadă şi, ulterior, au început să plătească fără să ţină cont de restanţe, acumulând penalităţi de întârziere, iar alţii care nu şi-au prelungit contractele.

"Mi-au adus la cunoştinţă că o mare parte dintre ei au primit somaţii de la primărie pentru a evacua locuinţele sociale situate pe strada cpt. Grigore Ignat. Unii cetăţeni au acumulat datorii la chirie şi utilităţi. Ei au avut anumite perioade în care nu au plătit, iar când au reînceput să plătească nu au ţinut cont de restanţe, ci au reluat plata din momentul respectiv. Au ajuns să fie acţionaţi în instanţă, unde au pierdut, iar instanţa a trimis o adresă către executori, ordinele de evacuare trebuind puse în aplicare. Între timp, ei au plătit şi restanţele, dar acest lucru nu le-a mai permis prelungirea contractelor, pentru că, deşi sunt cu plata la zi, au decizii de evacuare. Pentru aceşti cetăţeni am discutat cu primarul din Bârlad şi vom încerca să găsim o soluţie legală pentru ca oamenii să îşi refacă aceste contracte. Celorlalţi bârlădeni, care au în continuare restanţe, le-am transmis că trebuie să intre în legalitate şi să-şi plătească datoriile, pentru a nu mai ajunge în astfel de situaţii", a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

Acesta a precizat că aproximativ 60 de familii au primit astfel de somaţii.

În cadrul discuţiilor, cetăţenii i-au spus prefectului că, de-a lungul timpului, reprezentanţii Primăriei Bârlad au dat dovadă de rea-credinţă şi au refuzat sub anumite pretexte să încaseze banii din partea chiriaşilor, tocmai pentru ca aceştia să acumuleze datorii şi să poată fi acţionaţi în judecată. Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, a spus că nu are cunoştinţă despre astfel de situaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel