Vasilescu şi Laufer, respinşi de Iohannis. Chirieac: Aceasta este marea întrebare

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a respinge nominalizările Olguţei Vasilescu şi a lui Ilan Laufer, în cazul remanierii guvernamentale.

Bogdan Chirieac s-a declarat surprins de decizia lui Klaus Iohannis de a-l respinge pe Ilan Laufer şi a declarat că aşteaptă cu interes să vadă cum va motiva preşedintele acest gest. 

"El reprezintă noul tip de ministru, de dorit în lumea occidentală, om care îşi poate servi naţiunea, cu o experienţă îndelungată în mediul privat şi care e de acord să-şi pună această experienţă la dispoziţie în administraţia publică. E cunoscător de foarte multe limbi străine, foarte bine conectat în Statele Unite şi Israel. Respingerea lui Ilan Laufer este de neconceput şi ea nu poate avea legătură decât cu anumite opţiuni - nu ştiu cum să le spun - de politică internaţională ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Mă refer, aici, la ceea ce a apărut în presa internaţională cu privire la întâlnirea sa cu doamna Merkel care i-a cerut să blocheze mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Aceasta este, într-adevăr, cea mai proastă veste, fiindcă Ilan Laufer putea să redreseze efectiv imaginea întregului Guvern al României", a declarat Bogdan Chirieac într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

Întrebat dacă este posibil ca PSD-ALDE să vină cu aceeaşi propunere după ce Iohannis a respins primele nominalizări, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: "Este marea întrebare pe care o adresez Curţii Constituţionale. Onorabila Curte a legiferat, cu ani de zile în urmă, în cazul doamnei Norica Nicolai, când a spus că preşedintele poate respinge o singură dată, motivat. Să vedem ce motivează preşedintele în cazul respingerii lui Vasilescu şi Laufer. Dar nu ştie nimeni ce se întâmplă dacă a doua propunere este aceeaşi persoană ca şi prima dată. Aceasta este marea întrebare care se pune de prin 2007 când preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a respins-o pe Norica Nicolai, fără nicio explicaţie. Onorata Curte Constituţională e din nou chemată să ducă greul unei preşedinţii aberante."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel