Vasilescu, BNR: Dacă facem ce vrea PSD, ROBOR sare de 5-7%

PSD a transmis, vineri, un mesaj prin care afirmă că BNR dispune de rezervele necesare ca să apere moneda naționale și românii cu rate la bănci. 

”În 2016, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea că "BNR apără moneda națională, asigură stabilitatea prețurilor (...) și pe cei peste 3-4 milioane de români care au credite la bănci". Astăzi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mișcă în România. Are deci suficiente resurse să apere moneda națională. Alături de milioanele de români care au de platit rate la bănci, solicităm BNR să își facă datoria!” a fost mesajul PSD. 

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus, la Antena 3, în emisiunea ”Income”: ”Dacă BNR ar scoate prea multă valută în zilele astea când piața internațională face presiune pe piața internă, ce s-ar întâmpla? Valuta ar fi în exces, leii investitorilor de pe piață ar fi în deficit, dobânzile s-ar urca, ROBOR s-ar duce peste 5 - 6 - 7%. Intervenția pe piața valutară e ca o operație pe creier. Nu poți să operezi pe creier, fără să te gândești la consecințe”. 

Vezi și: Strategul PSD îl apără pe Lucian Isar, după atacul lui Dan Suciu: Să dai în cine nimerește...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel