EXCLUSIV  Vasile Şeicaru, dezvăluire despre Adrian Păunescu: Aşa a apărut piesa "Actorul". A făcut-o pentru mine

Adrian-Paunescu
Adrian-Paunescu

Vasile Şeicaru a povestit, într-un interviu acordat DC News, care a fost istoria uneia dintre cele mai cunoscute piese ale sale, "Actorul", pe versurile lui Adrian Păunescu.

Vasile Şeicaru a declarat, în cadrul interviului, că astăzi a aflat faptul că textul piesei "Actorul" este inspirat din realitate, din seara în care, la cutremur, actorii au ieşit în stradă îmbrăcaţi în hainele de scenă. 

"Povestea aceasta am aflat-o şi eu astăzi. De fapt nu m-am gândit că Adrian Păunescu a aflat povestea, a ţinut-o minte şi a pus-o în practică, după un timp, cu mine. Piesa a fost scrisă pentru mine. De regulă, piesele celebre pe care le-a făcut Adrian Păunescu pentru noi au fost făcute privindu-ne în ochi, în diferite locuri, unele dintre ele chiar atipice: în autocar, chiar la scenă, pe stadion, într-un cort.

Actorul a fost făcută într-o vilă la Cheia. Pur şi simplu a scris mai multe acolo, şi „Imposibila nuntă”, un număr important de piese şi puteai să-i spui poetului, ‚nu-mi cade bine cuvântul ăsta’ şi schimba".  

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel