Grevă STB. Vasile Petrariu anunță că negocierile cu Nicușor Dan au eșuat: Nu a stat cu noi nici măcar un minut

foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) a continuat și vineri, pentru a doua zi consecutiv. Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB, a făcut noi declarații vineri seară.

Greva angajaților STB a continuat și vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat protestul.

Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB, a anunțat, vineri seară, după discuția cu primarul Nicușor Dan, că discuțiile au eșuat. Acesta nu a spus explicit dacă greva va continua.

„Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția ca președintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat. Domnul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut, pentru că a considerat că această strategie de a da bine la presă și de a poza în persoana care mediază și vrea să soluționeze un conflict este o demonstrație foarte clară... se vede clar că nu a dorit acest lucru”, a zis acesta.

„Salariații vor decide ce vor face în perioada următoare”

Ulterior, Vasile Petrariu a adăugat: „Ne-am așteptat la acest lucru. Din păcate, noi o să le transmitem salariaților care ne așteaptă la unități, curioși să vadă poziția primarului general, și lucrul acesta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declarații și poziții care incită și instigă nu ajută cu nimic. (...) Soluțiile erau legate de dialog. În faza aceasta, măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real. (...) Le transmitem salariaților această mare realizare, mă refer la întâlnirea cu primarul general, așteptăm de la Tribunal decizia de astăzi, a rămas în pronunțare, și salariații vor decide ce vor face în perioada următoare!”

„Mii de scuze! Oamenii să înțeleagă că nu este numai vina noastră”

„Mii de scuze! Oamenii să înțeleagă că nu este numai vina noastră”, a mai declarat Vasile Petrariu.

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel