Vasile Dîncu după eşecul PSD la prezidenţiale: Dăncilă a făcut tot ce se putea. E o vinovăţie colectivă

Sociologul Vasile Dâncu (PSD)
Sociologul Vasile Dâncu (PSD)

Vasile Dîncu a analizat situaţia în care se află PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale, afirmând că vina nu e a Vioricăi Dăncilă, ci este o vină colectivă.

Vasile Dîncu a vorbit, într-o intervenţie telefonică la România TV, despre ultimele mişcări din interiorul PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale. 

"Cred că PSD este într-o situaţie critică. Chiar dacă s-ar putea ca echipa care se află acum la conducere să nu recunoască, este pentru prima dată când au pierdut primul loc. Pentru că altă dată PSD a fost învins numai de coaliţii: CDR, Alianţa DA. De data aceasta partidul a pierdut primul loc iar acesta nu este un semn bun. Au devenit, pentru prima dată, al doilea partid. (...) Eu o cunosc pe doamna Dăncilă şi nu o să fiu niciodată de partea celor care o critică pentru ce a făcut. Doamna Dăncilă a venit într-un moment foarte greu al partidului, a acceptat o misiune foarte grea, inclusiv cea de candidat. Să nu uităm că ea nu s-a pus singură candidat la alegerile prezidenţiale. A fost votată cred că în unanimitate, de CEx. Dacă este vorba de o vinovăţie pentru performanţa slabă, atunci e o vinovăţie colectivă, a grupului care se află în jurul domniei sale.

Ee a făcut tot ceea ce se putea. Ştia din start că aceasta va fi performanţa din turul al doilea, i-am spus eu personal, i-am arătat sondaje, şi totuşi au decis să meargă mai departe. Aici e o greşeală colectivă", a declarat Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel