EXCLUSIV  Varujan Vosganian vorbește despre cariera "secretă" de dinainte de '89: "Le-am trimis la Urzica"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Puţine persoane ştiu că Varujan Vosganian şi-a început cariera de scriitor la revista "Urzica". Vicepreşedintele ALDE a povestit la Interviurile DC News despre una dintre schiţele sale umoristice, schiţă care nu a fost publicată niciodată. 

Varujan Vosganian a povestit la Interviurile DC News că în perioada dictaturii a avut o carieră despre care nu prea a vorbit, în umor. Amuzat, vicepreşedintele ALDE şi-a adus aminte de una dintre schiţele care nu a fost publicată niciodată. 

"Eu în dictatură am făcut o altă carieră despre care nu prea am vorbit, în umor. Am scris nişte schiţe umoristice şi le-am trimis la revista Urzica. Era o doamnă, Rodica o chema.

Una dintre schiţe se numea 'Principiul numărul unu al aprovizonării'. Era vorba despre un sat în care cuiva i se stricase acoperişul şi avea nevoie de tablă. S-a gândit el că îi trebuie vreo 100 de kile de tablă şi s-a dus la comună, la atelier, cu o damigeană. Întrebat câte kile îi trebuie, protagonistul din schiţă s-a gândit că dacă spune că îi trebuie 100 de kile, va primi doar 50, aşa că a spus că are nevoie de 200. S-a dus la oraş şi a spus că vrea 400 şi aşa mai departe. Până la urmă ajunge pe masa lui Ceauşescu cererea cu vreo 2000 de tone de tablă. Ceauşescu scrie pe margine: aprob în cinstea Congresului Ţărănimii care are loc. Schiţa se termină cu o garnitură de tren cu 24 de vagoane şi patru locomotive pline cu tablă.

Doamna Rodica a spus atunci 'domnule Vosganian, sunteţi talentat dar încercaţi să vă îndreptaţi spre alte schiţe'. Această schiţă nu s-a publicat niciodată.

Am mai scris acolo, un domn foarte amabil m-a invitat, m-a îmbrăţişat, Tudor Popescu îl chema. M-a publicat în Urzica. Nici nu ştii ce însemna să te publice cineva în Urzica, 500 de mii de exemplare", a povestit Varujan Vosganian la Interviurile DC News. 

Declaraţia completă în video

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel