Varujan Vosganian, reacție după anunțul premierului privind algerile anticipate

Varujan Vosganian reacționează după anunțul premierului Ludovic Orban potrivit căruia scenariul alegerilor anticipate începe să prindă contur și că se dorește ca acestea să fie organizate odată cu alegerile locale. 

Eu cred că într-o perioadă în care suntem într-o tensiune extremă în ceea ce privește bugetul ar trebui să ne preocupe mai mult aceste chestiuni. De asemenea ar trebui să ne preocupe chestiunea marilor proiecte de infrastructură care sunt în diverse faze de procedură tergiversate și nefinalizate.

ALDE a dat votul de investitură unui Guvern care s-a angajat să facă anumite lucruri. Noi considerăm că un Guvern care și-a asumat și angajat răspunderea pentru un buget anual și vrea să demisioneze după numai două luni, este un Guvern care nu răspunde corect înțelegerilor pe care le-a făcut cu partenerii.

Nu am înțeles declarația președintelui care a spus că domnul Orban e un bun prim ministru plin sau interimar. În situația în care domnul Orban ar demisiona, ar trebui să plece din Guvern. Nu văd de ce ar fi bun ca inerimar când constituția interzice să fie interimar, potrivit articolelor 106 și 107, alineat 3 din Constituție, când prim-ministrul demisionează, pleacă din Guvern și locul de prim ministru interimar este luat de un alt membru al cabinetului. Mi-e teamă că asta ar putea să fie o capcană pentru domnul Orban a declarat senatorul ALDE, Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel