Vârsta de pensionare va crește cu cel puțin doi ani

Populatie
Populatie

Majorarea vârstei de pensionare va crește din varii motive, potrivit unor specialișt, precizează legislațiamuncii.ro.

Unul dintre aceste motive constă în faptul ca exista din ce in ce mai multi varstnici, iar povara pusa pe umerii tinerilor care trebuie sa sustina pensionarii este din ce in ce mai mare. Asa ca, imbatranirea populatiei sta la baza acestui aspect.

In acest context, se pare ca varsta medie de pensionare va creste cu aproximativ doi ani in tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, conform Bloomberg (OCDE), citat de Ziarul Financiar.

Este vorba despre tari precum Olanda, Italia si Danemarca. In acest context, doar cateva dintre tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica vor avea varste de pensionare sub 65 de ani, pana in 2060.

[citeste si]

Costul pensiilor publice incepe sa creasca in unele dintre cele mai mari membre ale OCDE, tocmai de aceea autoritatile vor sa ia masuri, in acest sens.

Totuși, vor exista si tari unde se vor semnala scaderi ale costului de pensionare, cum ar fi Grecia. Asadar, OCDE mentioneaza in studiile sale ca tarile membre trebuie sa faca anumite modificari pentru a se stabiliza sistemele de pensii, avand in vedere ca factorii demografici si schimbarea naturii muncii impun anumite modificari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel