Varicelă, caz șocant

Dana Lascu / 27 iul 2018 / 11:16 Salveaza PDF Comentarii

O mamă din Anglia a publicat fotografii șocante cu fetița ei care a făcut, în primăvară, forma extrem de gravă a varicelei. Fața și corpul copilei erau complet acoperite de bube. Asta în condițiile în care există un vaccin contra varicelei care este unul dintre cele mai sigure. Atenție, imaginile sunt șocante! 

Lianne Taylor, din Newton Aycliffe, Durham, Anglia a publicat, în urmă cu câteva zile, fotografii înspăimântătoare cu fetița ei care a făcut varicelă. După ce a fost trimisă acasă de la spital de două ori, pe întreg corpul fetiței au apărut o mulțime de bube, iar medicii britanici spun acum că este cel mai grav caz de varicelă pe care l-au văzut în viața lor.

Fetița, pe numele ei Evie-Beth, care are cinci ani, urla de durere de fiecare dată când cineva o atingea, nu putea să mănânce sau să bea, nici măcar să meargă la toaletă. Nu putea nici să respire bine.

În februarie, anul acesta, Lianne Taylor, în vârstă de 33 de ani, a chemat ambulanța, iar sărmana ei fetiță a fost dusă la Spitalul Darlington Memorial, notează DailyMail Online.

Plimbată pe la spitale

Dar la spital, femeia susține că a fost tratată ca un „părinte mult prea protector", a fost trimisă acasă și i s-a spus că fetița ei va trebuie să aștepte 10 zile ca antibioticele, pe care le lua deja la recomandarea medicului de familie, să-și facă efectul.

Din disperare, femeia și-a luat copilul și s-a dus din nou la medicul de familie, iar acesta a aranjat urgent transportul fetiței la un alt spital.
Aici, o a doua echipă de medici i-a spus mamei că a adus copilul la timp la spital, iar Evie-Beth a fost internată la izolare. Severitatea cazului i-a făcut pe medici să suspecteze că nu ar fi vorba de virusul normal, ba chiar că micuța ar avea o boală rară. Doar că testele le-au infirmat ipoteza. Copilul avea varicelă și a făcut forma gravă pentru că nu a fost tratată corect, la timp.

După patru zile de stat la izolare, fetiț a fost trimisă acasă, dar abia după luni bune i-au dispărut bubițele de pe fță și corp, iar în urma lor a rămas cu cicatrici.

Copilul abia mai respira

Rememorând evenimentele din februarie, Lianne Taylor spune că „a fost traumatic să o văd în starea asta pe Evie-Beth. Se chinuia să respire, pentru că avea căile respiratorii pline cu mucus. Nu ne puteam apropia de ea nici măcar ca să o spălăm, pentru că urla de durere. Bubele tot apăreau. Chiar și când era în spital tot continuau să-i apară".

Femeia, care este mamă a doi copii, a povestit că medicii i-au spus „că n-au mai văzut în viața lor un caz așa de grav de varicelă. Au adus un fotograf ca să-i facă poze. Nu știau de ce a ajuns așa de grav".

„Plimbată de la unul la altul, m-au făcut să mă simt ca un părinte prost și panicat. M-a făcut să simt că nu pot face față. Era peste puterile mele să o ajut. Nu putea nici măcar să bea ceva, pur și simplu zăcea".

O boală foarte comună

Lianne și soțul ei, Stuart, au observat inițial, în februarie, că pe brațul fetiței apăruseră câteva bubițe. S-au gândit că e varicelă, o boală a copilăriei pe care o fac 65% din copilașii din Marea Britanie înainte să ajungă la vârsta de 5 ani

Când erupția s-a întins pe tot corpul, au îmbăiat-o cu săruri speciale și i-au dat cu creme și loțiuni cu mușețel, ca să o scape de mâncărimi.
Dar starea lui Evie-Beth s-a agravat. Din acel moment, mama a început să doarmă alături de copilă ca să o poată trezi din oră în oră ca să o hidrateze, iar la patru ore să-i dea paracetamol.

Nici așa, lui Evie-Beth nu- trecea. Din cătră, devenise letargică, iar mama a ajuns să o țină deasupra toaletei pentru că nu mai suporta nici să stea.

Există vaccin care previne infecția!

Vaccinul anti-varicelic este unul de tip viu-atenuat. Imunizarea optimă se obține după două doze, cu intervale diferențiate în funcție de vârstă. Pentru copiii sub 13 ani, literatura de specialitate recomandă ca prima doză să fie făcută la 12-15 luni, iar a 2-a doză la 4-6 ani. Acest vaccin nu este introdus în Planul Național de Imunizare, în România.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23