Varianta Omicron, larg majoritară în Statele Unite. Anthony Fauci, avertisment: Vom avea luni grele

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Varianta Omicron a devenit larg majoritară în Statele Unite. 

Varianta Omicron a devenit larg majoritară în Statele Unite, reprezentând 73,2% din noile infecţii cu COVID-19 în săptămâna încheiată la 18 decembrie, potrivit datelor autorităţilor sanitare americane, transmite Agerpres, citând AFP.

Omicron, extrem de transmisibil, a câştigat rapid teren în faţa variantei Delta. Cu o săptămână înainte, reprezentase doar 12,6% din noile infecţii. În prezent, reprezintă până la 96,3% din cazurile noi în trei state din nord-vestul Statelor Unite (Oregon, Washington şi Idaho), conform Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Într-un alt grup de state din sud-est, printre care Florida, Alabama şi Georgia, 95,2% din noile infecţii sunt provocate de Omicron, o proporţie similară altor regiuni ale ţării. Detectat pentru prima dată în noiembrie în Africa de Sud, Omicron a stârnit îngrijorare şi a înăsprit restricţiile sanitare în întreaga lume.

Anthony Fauci: Vom avea săptămâni sau luni grele



Statele Unite, însă, nu iau în calcul deocamdată "izolarea", a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, în ajunul unui discurs mult aşteptat al preşedintelui Joe Biden privind răspunsul administraţiei sale la acest nou val pandemic.

"Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă", a avertizat duminică renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat luni anularea festivităţilor de Anul Nou prevăzute în oraşul său, iar Forumul Economic Mondial, care urma să se întrunească în perioada 17-21 ianuarie la Davos (Elveţia), a fost amânat. 

Anthony Fauci afirmă că nu este nevoie de un booster specific împotriva variantei Omicron

Dr. Anthony Fauci a spus acum o săptămână că oamenii nu au nevoie de un ”rapel specific variantei” pentru a lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului în acest moment.

”Dozele noastre de rapel funcționează împotriva Omicron”, a declarat Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, într-un briefing de presă de la Casa Albă, miercuri. ”În acest moment, nu este nevoie de un booster specific variantei”, a mai spus el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel