Vânzare Oltchim. Decizia administratorilor judiciari

Administratorii judiciari ai Oltchim, companie aflată în insolvenţă, au decis să amâne până în iunie 2017 ultima etapă a procesului de privatizare a combinatului, la cererea ofertanţilor. 

"Consorţiul de administratori judiciari ai Combinatului Chimic Oltchim - în insolvenţă, a informat Ministerul Economiei asupra faptului că procedura de vânzare se află pe o pistă bună, numeroşi ofertanţi exprimându-şi interesul pentru pachetele de active aflate pe piaţă", se precizează în comunicat. 

Ministerul Economiei a continuat dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a se asigura că strategia de valorificare a pachetelor Oltchim se desfăşoară în mod deschis, transparent şi nediscriminatoriu. 

"Guvernul a fost informat de consorţiul de administratori judiciari că procesul de vânzare şi criteriile de selecţie au fost aprobate de Adunarea creditorilor (format atât din creditori privaţi, cât şi din creditori publici). Ministerul Economiei a fost informat de faptul că administratorii judiciari au amânat temporar etapa finală a procedurii de vânzare, până în luna iunie 2017, la solicitarea ofertanţilor, în prezent, aceştia desfăşurând activităţi de due diligence", mai spun oficialii de la Economie. 

Faptul că ofertanţii sunt dispuşi să investească timp şi efort suplimentar în desfăşurarea de due diligence demonstrează interesul serios faţă de pachetele de active, precum şi faţă de dezvoltarea viitoare a acestora, în contextul propriilor planuri de afaceri. Astfel, Ministerul Economiei este optimist că procedura de vânzare va fi finalizată cu succes, mai precizează comunicatul. 

Termen extins până la 26 iunie

La finele lunii martie, într-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti de către Oltchim, se preciza că termenul-limită pentru depunerea ofertelor angajante în ceea ce priveşte vânzarea celor nouă pachete de active ale Oltchim a fost extins până la 26 iunie. 

'Ca urmare a solicitărilor primite de la participanţii procesului de vânzare a pachetelor de active ale Oltchim, precum şi din cauza complexităţii proiectului, s-a decis extinderea termenului limită de depunere a ofertelor angajante, pentru data de 26 iunie 2017', se arată în document. 

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele Oltchim vor fi oferite spre vânzare grupate în 9 pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Rm Vâlcea. 

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel