Valeriu Munteanu, amenințat cu bătaia în campanie: Zvârcolirile Binomului!

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu răspunde amenințărilor apărude în ziarul Pravda din Chișinău.

Totul a pornit de la solicitarea liberalului pentru ca artistul Iosif Kobzon, din partidul lui Putin, să fie declarat persona non grata, fiind acuzat de propagandă în preajma alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului. Valeriu Munteanu spune că amenințările sunt „zvârcolirile Binomului Plahotniuc-Dodon” și că nu va ezita să lupte împotriva acestora.

„Komsomolskaia Pravda scrie că voi fi bătut şi risc să mă lovească furia populară pentru că am cerut sâmbătă autorităților să-l declare persona non grata pe artistul-propagandist Iosif Kobzon, care urmează să fie prezent pe 12 mai la un concert politico-electoral organizat de Fundația „Miron Şor" (a se citi Partidul Șor).

Am cerut aceasta nu pentru că Iosif Kobzon este cântăreț rus cum minte ziaristul de la KP, ci pentru că legea interzice implicarea străinilor în campania electorală. Iar Kobzon nu e doar artist, ci şi deputat în Duma de Stat din partea Partidului Edinaia Rossia al lui Vladimir Putin. El este un susținător şi un propagandist al separatismului din Crimeea şi Donbass, dar şi din Transnistria, motive pentru care este declarat persona non grata de Ucraina, Țările Baltice, UE şi SUA, dar în republica lui Plahotniuc-Dodon este invitat de onoare.

Ziaristul instigator de la KP uită să adauge şi cealaltă solicitare adresată autorităților, şi care de fapt a declanșat această amenințare mizerabilă la adresa mea. Anume, că am cerut autorităților să verifice dacă Fundația „Miron Şor" a plătit onorariul lui Kobzon cu bani proveniți din conturi din străinătate şi în general să verifice transferurile de bani ale acestei fundați. Am cerut aceste verificări pentru că am bănuiala rezonabilă că Fundația „Miron Şor" este finanțată din conturi străine, unde se află sume de bani din miliardul de dolari furat în 2014.

În aceeași zi Şor a dat un comunicat plin de injurii la adresa mea, dar în care nu a avut curajul să mă contrazică în privința finanțărilor din conturi străine a Fundației „Miron Şor".

”Zvârcolirile Binomului Plahotniuc-Dodon”

Tot sâmbătă KP împinsă de dolarii primarului de la Orhei, a instigat la violență împotriva mea pentru că am întrebat de conturile lui Şor, un condamnat la 7,6 ani închisoare pentru furtul miliardului.

Zvârcolirile Binomului Plahotniuc-Dodon care simte că i se apropie sfârșitul au devenit periculoase. Ei au ajuns să mă amenințe cu răfuiala fizică, în plină campanie electorală, de parcă am fi în alegeri locale în Cecenia.

În aceste condiții, solicit public, organelor de drept abilitate, să se autosesizeze și să clarifice izvoarele, motivele și comanditarii amenințărilor care au fost proliferate la adresa mea de către ziarul Komsomolskaia Pravda, redacția din Chișinău.

Dar eu nu mă tem şi voi zdrobi caracatița Binomului corupt. Eu lupt, nu mă ascund!”, a transmis Valeriu Munteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel