Valerie Cioloș, o amenințare pentru Dan Barna

Dacian Cioloș se află în competiție cu Dan Barna pentru candidatura USR-PLUS la prezidențiale. Sondaje ”strecurate” în presă, negocieri de culise, împăcări pe Facebook... Adevărata amenințare vine, însă, de la Valerie Cioloș, soția fostului premier.

Presa a luat în râs cursurile de meditație pe care le oferă Valerie Cioloș ca ”trainer autorizat de Reducere a Stresului prin Mindfulness”. Nu este prima oară: la fel a râs și de ”roata motrice”, cum a fost poreclită doamna care propunea traiul în grup, ceea ce nu a împiedicat alianța USR-PLUS să urce la 22% în alegeri. 

Am două scenarii privind modul în care poate impacta electoral reclama uriașă de care s-a bucurat Valerie Cioloș și tehnica ei de meditație.

Potrivit site-ului său de prezentare, tehnicile mindfulness ”sunt folosite în mod curent în companii de top precum Google (programul Search Inside Yourself), Apple, Intel, AOL sau în instituții precum Armata Statelor Unite, Comisia Europeană, Parlamentul Britanic”. Putem să nu luăm în calcul armata americană sau suprastructura europeană, dar cu certitudine e un atu important să vorbești aceeași limbă cu cei care controlează Internetul, într-o epocă în care politica începe și se termină online.

Pe de altă parte, succesul lui Valerie nu e lipsit de riscuri electorale.

Fie că sunt promovate de secte, de firme de training sau de savanți (dau ca exemplu doar pe Yuval Noah Harari, un Alvin Tofler al momentului), tehnicile de meditație derivate din Vipassana vor să-i împace pe oameni cu realitatea. 

”Mindfulness înseamnă acceptarea experienței momentului prezent, care ne ajută să devenim mai conștienți de noi înșine și mai capabili să ne bucurăm de viață”, scrie pe un site de profil. Valerie Cioloș însăși spune că mindfulness-ul îi ajută pe practicanți să nu se mai enerveze rapid, să nu-și piardă controlul, intrând în conflict, să reușească să comunice și să fie empatici. Ce bine ar fi ca milioane de români să practice mindfulness. În trafic, să accepte că nu pot forța intersecția, să nu conducă agresiv, să nu dea flash-uri? Să nu se bată pe un loc de parcare. Pe Facebook, să nu înjure.

Opa... aici e aici. Împăcare, destresare, empatie? Adică fără huo, moarte, jos, m...e sau ”empaticul” la pușcărie? Fără revoltă, fără conflict? O țară de mindfulneși egal o tragedie electorală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel