Valer Dorneanu, atacat. Avocatul Ionașcu: E infracțiune. Cer autorităților să autosesizeze

Avocatul Daniel Ionașcu spune că apostrofarea publică a președintelui CCR reprezintă o infracțiune. Avocatul cere autorităților statului să se autosesizeze. 

Președintele CCR, Valer Dorneanu a fost apostrofat public noaptea trecută de mai mulți protestatari. Avocatul Ionașcu spune că în acest caz este vorba despre o infracțiune. 

"În mod categoric ceea ce au făcut acei protestatari se încadrează la infracțiune. Ultrajul adus autorității se pedepsește de Codul Penal cu închisoarea și în mod evident astfel de fapte trebuie pedepsite cu pedeapsă maximă pentru a fi un exemplu pentru cei care vor fi tentați pe viitor. Un magistrat, judecător, procuror sau orice ar fi el, nu trebuie ultragiat. Există pârghiile legii atunci când greșește pentru a fi tras la răspundere. Dacă nu greșește, nu tu, cel care merge în stradă îți faci dreptate cu propria autoritate pentru că nu suntem în junglă. Eu, personal cer autorităților statului să se autosesizeze în raport cu faptele acestor oameni. Nimeni nu poate fi ultragiat mai ales în public de către oameni. Forța oamenilor nu se impune așa. Este o infracțiune și sunt convins că deja s-a luat act de aceste fapte," a spus avocatul Daniel Ionașcu la Antena 3.

Citește și Președintele CCR, Valer Dorneanu, urmărit și huiduit de protestatari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel