EXCLUSIV  Valentin Popa, Educație, lovitură în Comitetul Executiv PSD. STENOGRAME

Propunerea lui Valentin Popa pentru ministerul Educației a stârnit o dispută dură între Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea, în CEx, dar secretarul general PSD nu a fost singurul care l-a ”tamponat” pe rectorul Universității din Suceava

Ștefănescu, principalul comunicator PSD, i-a reproșat lui Valentin Popa lipsa de notorietate și slaba implicare în războaiele cu statul paralel, mai ales în comparație cu Ecaterina Andronescu.

Nicolae Băniciou, vicepreședinte al partidului, a pus în discuție performanțele profesionale ale lui Popa, candidatură susținută de Liviu Dragnea.

Nu mi se pare normal ca educația românească să fie condusă de rectorul Universității din Suceava. Există o clasificare a universităților și Suceava nu e în primele 1000, de aceea nu poate da trendul performanței în învățământul românesc, a spus Bănicoiu în CEx, potrivit unor surse DCNews care au participat la ședința de nominalizare a noilor miniștri. PSD e ste un partid care poate da mai mult, nu ne putem limita doar la Suceava, a concluzionat fostul ministru al Sănătății.

Propunerea unor miniștri din județele care l-au sprijinit pe Liviu Dragnea în conflictul cu Mihai Tudose a revoltat organizațiile cu scoruri bune în alegeri, care se considerau îndreptățite la nominalizări. În plus, se crease, natural, un orizont de așteptare față de numele Ecaterinei Andronescu, mai ales după mandatul presărat cu probleme la Educație al lui Liviu Pop.

Schimbarea din CEx îl plasează pe Popa sub lupa mass media, care va ”vâna” greșelile noului ministru, de la cele gramaticale la cele de strategie, rectorul Valentin Popa fiind asumat de Liviu Dragnea, nu doar de organizația din Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel