Vâlcov: Taxă pentru cei din domeniul comunicațiilor. Unde va fi plătită

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, a declarat că Guvernul a stabilit o taxă de 3% pentru cei care activează în sectorul comunicaţiilor, sumele urmând să fie folosite "pentru digitalizarea aparatului administrativ de stat".

"Totodată, în domeniul comunicaţiilor s-a stabilit un nivel minim de aproximativ un miliard de euro privind vânzarea licenţelor 5G. S-a ţinut cont de experienţa altor state din UE, şi aici ne referim concret la Italia, unde aceste frecvenţe s-au vândut cu 6,5 miliarde de euro, un stat de aproximativ trei ori mai mare decât România. Totodată s-a stabilit un nivel minim de aproximativ 2 miliarde de euro pentru prelungirea licenţelor 3G, licenţe care expiră parţial în 2020 şi în 2022. Totodată, pentru cei care activează în acest sector s-a stabilit o taxă, care se va plăti către ANCOM, de 3%, taxă care va fi folosită de ANCOM pentru digitalizarea aparatului administrativ de stat", a declarat Darius Vâlcov, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a spus că această taxă vine şi ca urmare a unui comportament analizat - şi care a fost considerat incorect de Guvernul României - al celor care ar fi trebuit să plătească taxe pe profit din acest domeniu.

Totodată, a adăugat Vâlcov, s-a hotărât în şedinţa de Guvern majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu un procent de 2% pe cifra de afaceri.

Vezi și: Vâlcov, răspuns fulminant pentru "avocatul" Iohannis

Dancă(PNL): Vâlcov, portavocea penalilor trebuie să plece...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel