Vâlcea: Scriitorul francez Pascal Bruckner vine în Râmnic pentru a se întâlni cu iubitorii de teatru

Cunoscutul romancier şi eseist francez Pascal Bruckner va veni vineri seara la Teatrul 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea pentru a asista la spectacolul 'Crăciunul preşedintelui', o adaptare după prima piesă de teatru scrisă de el, 'Crăciun la palat'.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei teatrale, scriitorul francez se va afla în Vâlcea timp de trei zile şi se va întâlni cu publicul la sfârşitul reprezentaţiilor din 17 şi 18 mai, cu această ocazie urmând să fie lansat şi volumul după care a fost realizată piesa de teatru, pusă în scenă de tânăra regizoare Chris Simion-Mercurian la Râmnicu Vâlcea. Premiera spectacolului 'Crăciunul preşedintelui' a avut loc pe 4 şi 5 mai, la Teatrul 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea şi s-a jucat cu casa închisă.

Din distribuţie fac parte Marian Râlea, Alexandru Beteringhe, Andrei Cătălin, Tavi Costin, Denisse Moise şi Dan Pughineanu. Cu titlul ei iniţial, 'Crăciun la palat', piesa a fost scrisă în 2016, la solicitarea regizoarei Chris Simion-Mercurian, pe care o leagă o prietenie de 20 de ani cu Pascal Bruckner şi a mai fost prezentată în România, sub forma unui spectacol-lectură, la ediţia din 2016 a Festivalului Undercloud din Bucureşti. Actorii care au dat atunci citire textului au fost Marian Râlea, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, George Ivaşcu şi Vlad Logigan. Romancierul francez a fost prezent şi la această reprezentaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel