Vâlcea: Excurşioniştii au fost sfătuiţi să nu campeze pe marginea râurilor pe perioada Codului Portocaliu de vreme rea

Toate primăriile din judeţul Vâlcea au fost înştiinţate să fie pregătite să intervină în caz de necesitate şi să asigure permanenţa pe toată perioada Codului Portocaliu de vreme rea, valabil până sâmbătă, au anunţat reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întruniţi vineri după amiază în şedinţă de urgenţă pentru discutarea şi dispunerea de măsuri pentru diminuarea efectelor fenomenelor meteorologice prognozate. 

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au primit în sarcină avertizarea turiştilor din judeţ să nu campeze pe marginea râurilor şi pârâurilor, asta în condiţiile în care şeful Salvamont Vâlcea a anunţat că în această perioadă sunt mulţi excursionişti prin zonele montane din judeţ. 'E o problemă cu care ne confruntăm de ani de zile. În perioada aceasta sunt mulţi pe marginea râurilor cu corturi, cu grătare, care rămân şi pe perioada de noapte.

Oricând poate să apară viitura şi, de obicei, nu se protejează şi nu iau măsuri de siguranţă, de aceea ar fi bine ca în perioada aceasta să fie avertizaţi să nu rămână în aceste zone', a spus şeful Salvamontului, Mircea Lera. Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, a atras atenţia forţelor de intervenţie să aibă în vedere drumurile naţionale care străbat judeţul, în special DN 7, unde se pot produce inundaţii ca urmare a scurgerilor de pe versanţi.

'Instituţia Prefectului a solicitat ca la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Vâlcea să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.

În vederea asigurării intervenţiei prompte, va fi menţinut contactul permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrică pentru ca echipele de intervenţie să intervină în mod operativ', a precizat prefectul Florian Marin. Meteorologii au emis pentru judeţul Vâlcea două avertizări Cod Portocaliu - una de precipitaţii abundente, valabilă până sâmbătă la ora 10.00, iar cealaltă pentru inundaţii, valabilă până sâmbătă la ora 24.00 şi care vizează afluenţii râului Olt din aval de barajul din Ioneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel