EXCLUSIV  USR, obligat să aibă candidat la președinție. Vâlcu arată pericolul: Aleargă ca ghepardul, repede și obosește

Dan Barna candidează la alegerile prezidențiale, susținut de USR-PLUS. Jurnalistul Val Vâlcu atrage atenția asupra vitezei pe care a luat-o Alianța 2020. 

”USR vrea tot!” este opinia lui Val Vâlcu după anunțul că Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, iar tandemul va fi cu Dacian Cioloș premier.

”Planul lor este că Dan Barna va fi președinte, iar în 2020 câștigă alegerile parlamentare și Dacian Cioloș ia Guvernul. Pe actuala structură parlamentară, și dacă va fi Dan Barna președinte, nu-i poate garanta lui Dacian Cioloș guvernarea. USR era obligat să aibă candidat la prezidențiale. Acest tip de partide, cum sunt USR sau PLUS, sunt la fel ca Emmanuel Macron, merg direct la victorie, ca ghepardul, cu 120 de km/h, dar nu poate fugi foarte mult, obosind repede. O astfel de mișcare aprinde imaginația colectivă, face două-trei promisiuni, dar nu poate rezista mult, din motive precum: lumea nu prea-i cunoaște, nu știe liderii, apar probleme interne. Prin urmare, USR-PLUS nu puteau să aștepte, ca un partid tradițional, să se așeze și să vină la putere peste 10 ani, pentru că au un electorat volatil, care se aprinde pe teme, nu pe ideologii și, ca urmare, nu-și permit să crească în timp, exact ca ghepardul, au viteză mare, dar nu rezistă la drum lung și atunci trebuie să ia totul repede” afirmă jurnalistul Val Vâlcu, după informația că USR-PLUS îl va avea candidat la alegerile prezidențiale pe Dan Barna. 

În plus, spune jurnalistul, ”dacă ar fi stat în umbra PNL, USR-PLUS ar fi fost ca un apendice, ca organizația de tineret”. 

Noi suntem noi, dar nu și peste 10 ani

”Noua ideologie e noi suntem noi, adică inovatori și necompromiși, dar, în măsura în care mergeau cu varianta PNL-Iohannis, nu mai erau noi. Și, câte vreme se legitimează prin formula noi suntem noi, nu pot invoca mult timp acest lucru, pentru că nu poți spune că ești nou-venit în politică timp de 10 ani, de aceea merg pe varianta de a lua tot rapid” a mai spus Val Vâlcu, subliniind că în afară de noutate, nu e nicio altă diferență între USR-PLUS și PNL. 

*Acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel