Val Vâlcu, știrea zilei, la Realitatea TV: Astăzi, PSD...

Val Vâlcu a fost la Congresul PSD. Prezent la Realitatea TV sâmbătă seară spune care a fost, în realitate, știrea zilei. 

”Știți care e știrea zilei? A fost în urmă cu o săptămână o reuniune a celor patru țări din Grupul de la Vișegrad care au afirmat că nu le trebuie nici Timmermans, nici Weber, că nu discută cu acești oameni care au jignit țările din Est, cu referire la candidații pentru funcțiile din structurile de conducere europene. Noi avem în România următoarea situație: astăzi, PSD își afirmă reapropierea de Partidul Social European, ca urmare, de Timmermans, iar PPE îl susține total pe Weber. Deci România se distanțează astăzi de Grupul de la Vișegrad” a spus Val Vâlcu, la Realitatea TV, în emisiunea ”Realitatea românească”. 

Vezi și: Kovacs, din Grupul de la Vișegrad: Weber și Timmermans, candidați inacceptabili

Vineri a avut loc o întâlnire de împăcare la PES, iar Viorica Dăncilă a declarat: ”Mă bucur să revin alături de marea familie a socialiștilor și democraților europeni. Pentru mine și colegii mei din Partidul Social Democrat este extrem de importantă reluarea dialogului și consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană. Împreună suntem mai puternici, iar partidul pe care îl conduc este determinat să întărească relația cu familia social democrată europeană și să participe activ în luarea celor mai bune decizii pentru toți cetățenii europeni”.  Astăzi, premierul, acum și președinte al PSD, a întărit această poziție: ”Vrem o Românie care contează în Europa: Indiferent de ce vor unii să credem, nu suntem nicio țară de mâna a doua, nici una neputincioasă, în relația cu partenerii noștri europeni. Am dovedit că știm locul pe care ni-l dorim în Europa. Acum trebuie să dovedim că știm ce Europă ne dorim: una socială, deschisă și cinstită cu toți cetățenii săi”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel