Val de sinucideri în rândul polițiștilor francezi. Solicitare de urgență

Poliția-franceză
Poliția-franceză

Ofițerii de poliție francezi solicită o întâlnire de urgență cu ministrul de interne, Christophe Castaner, după ce doi dintre colegii lor s-au sinucis săptămâna aceasta. De la începutul acestui an s-au înregistrat 28 de sinucideri, potrivit AP.

Potrivit ziarului Le Monde, un ofițer de poliție de 48 de ani și-a luat viața cu arma din dotare, joi, într-o secție de poliție din sudul orașului Montpellier, iar un polițist de 25 de ani a fost găsit mort într-o suburbie a capitalei Franței, Paris. 

Plan pentru a preveni sinuciderile

Anul trecut, sindicatele au realizat un plan pentru a preveni sinuciderea polițiștilor din Hexagon, considerînd că acest fapt alarmant ar trebui sa devină o cauza națională și declarată prioritate ministerială.

Condițiile de lucru sunt grele, managementul este dificil. Când nu ne simțim bine în sfera privată și nu merge bine nici domeniul profesional, este complicat ", a declarat Frederic Lagache, secretar general adjunct al celei mai mare sindicat al polițiștilor din Franța. Acesta a mai subliniat că orele suplimentare neplătite au crescut în ultimele patru luni datorită mișcărilor de protest de amploare ale Vestelor galbene, potrivit Euronews. Protestul a început la jumătatea lunii noiembrie ca un miting împotriva creșterii impozitelor pe combustibili, dar s-a transformat peste săptămâni într-o criză socială acută.

Întâlnire de urgență

Frederich Lagache a denunțat, de asemenea, "o ură anti-poliție în Franța", adăugând: "sistemul actual este un cocktail exploziv" potrivit Euronews.

Comisia care anchetează aceste cazuri alarmante are în vedere îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru forțele de ordine chiar dacă este problematic de făcut o legătură directă între viața profesională și actele de suicid. Pe data de 29 aprilie este programată o nouă întâlnire a sindicatelor din poliția franceză cu ministrul de interne, Christophe Castaner, pentru a găsi soluții cu privire la aceste cazuri alarmante de suicid. Conform Ministerului de Interne, 68 de ofițeri s-au sinucis în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel