Val de incendii de vegetație uscată în județul Hunedoara

În ultimele 4 zile pompierii hunedoreni au luptat pentru stingerea a 38 de incendii de vegetație uscată ce au pârjolit aproape 170 de hectare de teren. În misiunile de stingere au fost implicați 187 de pompieri ai tuturor structurilor de intervenție din cadrul ISU Hunedoara.

Arderile de vegetație s-au manifestat în localitățile Beriu, Geoagiu, Gurasada, Zam, Hunedoara, Mânerău, Cozia, Bozeș, Dobra, Măceu, Sântandrei, Brănișca, Sârbi, Lăpușnic, Leaut, Petroșani, Leșnic, Șoimuș, Vorța, Orăștie, Petros, Băiești, Bărăștii Hațegului, Hășdat, Cârjiți, Certeju de Sus, Pui, Silvașul de Jos, Paros, Valea Dâljii.

Cele mai extinse arderi au fost înregistrate la periferia municipiului Hunedoara, unde au fost incendiate 50 de hectare de teren și pe raza localității Măceu unde a fost incendiată o parcelă de 20 de hectare.

Acțiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat și lipsa surselor de apă. Cel mai probabil, incendiile au fost generate de acțiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri. Astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești.

În condiţiile în care este necesară arderea miriștilor pentru combaterea dăunătorilor și au fost obţinute aprobările prevăzute de legislaţia în vigoare, arderea vegetației uscate se face cu respectarea următoarelor măsuri: condiţii meteorologice fără vânt; parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 hectare. 

Vezi și: 

Brânzeturi alese, din Ținutul Secuiesc, apreciate de Prințul Charles - EXCLUSIV

Pietoni loviți de un șofer băut la volan. Una dintre victime a decedat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel