Vaccinul care ar putea preveni 92% din cancere

Vaccin
Vaccin

Un vaccin ar putea preveni 92% din cancerele provocate de un anumit virus. 

Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papiloma uman (HPV), au afirmat joi autorităţile sanitare americane, care fac o prioritate din aceasta, informează vineri AFP.

"Un viitor fără cancere legate de HPV este la îndemâna noastră, însă este necesar să acţionăm rapid pentru a îmbunătăţi rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sănătăţii, care doreşte o acoperire vaccinală de 80% în SUA împotriva HPV.

Potrivit unui nou raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), HPV s-a aflat la originea a 34.800 de cazuri de cancer, în medie, între 2012 şi 2016 în Statele Unite.

Virusul se transmite pe cale sexuală 

Virusul, transmisibil pe cale sexuală, poate provoca cancere atât la femei cât şi la bărbaţi - de col uterin, vagin, penis, anus sau laringe.

Autorităţile sanitare recomandă vaccinarea tuturor pre-adolescenţilor împotriva HPV înainte de a fi expuşi, la vârsta de 11 sau 12 ani.

Cu toate acestea, rata de vaccinare progresează foarte lent în rândul adolescenţilor americani, doar 51% dintre aceştia primind ansamblul dozelor recomandate, cu doar 2% mai mult decât în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel