Vaccin anti-HPV. Bogdan Drăghici, condamnare pentru românce. Scrisoare controversată către Mihaela Geoană

Bogdan Drăghici
Bogdan Drăghici

Ies la iveală lucruri șocante despre preşedintele Asociaţiei TATA, Bogdan Drăghici, care a fost reţinut de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală față de minori.

Bogdan Drăghici și-ar fi agresat sexual fiica vitregă când avea doar 10 ani. Culmea este că... s-a făcut remarcat ca un antivaccinist feroce. În 2009, i-a transmis o scrisoare Mihaelei Geoană prin care îi cerea acesteia să vină cu dovada că și-a vaccinat fetele împotriva HPV.

Era revoltat, în 2009, și întreba de ce se face vaccinarea împotriva HPV la fetițe pe ideea că acestea nu își încep viața sexuală la 14 ani. Dar iată că... Bogdan Drăghici a ”demonstrat” că fetițele pot începe viața sexuală și la 10 ani. Acest om a blocat o campanie pentru sănătate și a condamnat sute de mii de românce la cancer de col uterin prin absența vaccinării. Era revoltat că fetițele de 13 - 14 ani sunt vaccinate împotriva HPV.

Iată pasaje din scrisoarea lui Bogdan Drăghici către Mihaela Geoană:

”Asociatia Academica de Administratie Publica "EUROPA" ii cere doamnei Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei "Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura", sa prezinte opiniei publice dovada privind vaccinarea propriilor sai copii cu vaccinul anti-HPV. Inainte de a transforma peste O SUTA DE MII de eleve in cobai, mamica Geoana trebuie sa demonstreze ca si-a vaccinat proprii copii (Ana Maria - 14 ani si Alexandru - 16 ani), pentru ca are incredere in vaccinul achizitionat de Ministerul Sanatatii si promovat de Fundatia ei, "RENASTEREA". (...) 

Copiii vor fi anuntati cu cateva zile inainte de vaccinarea propriu-zisa, fiind obligati sa-si avertizeze parintii. Acestia sunt obligati sa le tina pe copile acasa in ziua administrarii vaccinului, daca nu doresc ca fiicele lor sa fie vaccinate”.

Vaccinarea anti-HPV e recomandată pentru preadolescenţi, fete şi băieţi cu vârsta de 11-12 ani. Toţi preadolescenţii au nevoie de vaccinul anti-HPV ca să poată fi protejaţi de infecţiile cu HPV care pot să provoace cancer.

Vaccinul HPV contra infecției cu Human Papiloma Virus (HPV sau Virusul Papiloma Uman) sunt vaccinurile care previn infecția cu anumite tipuri de viruși papiloma uman. Toate vaccinurile protejează cel puțin împotriva HPV 16 și 18, cauzele celui mai ridicat risc de cancer cervical. Se estimează că acestea pot preveni 70% din cazurile de cancer cervical, 80% din cazurile de cancer anal, 60% din cazurile de cancer cervical, 40% din cazurile de cancer vulvar, și, posibil, anumite tipuri de cancer al gurii. În plus, acestea previn apariția anumitor negi genitali, oferind o protecție ridicată împotriva tipurilor de HPV 4 și 9.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel