Vacanţa de iarnă. Când se întorc copiii la şcoală

Elevi - foto ilustrativă
Elevi - foto ilustrativă

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă vor intra vineri, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de iarnă, până pe data de 14 ianuarie. 

Anul şcolar este format din semestrul I - între 10 septembrie 2018 şi 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea - între 11 februarie şi 14 iunie 2019. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este cuprinsă între 2 şi 10 februarie 2019, vacanţa de primăvară - în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar vacanţa de vară - între 15 iunie şi 15 septembrie. 

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 7 iunie 2019. Programul naţional "Şcoala altfel" are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. 

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare. 

Vezi şi: Guvern, într-o nouă şedinţă. Ce este pe agendă

Ședință guvern Iohannis. Mircea Badea, despre mișcarea Executivului: Asta nu mi-a plăcut!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel