VACANŢĂ de 1 Mai în Deltă: Aglomeraţie maximă

Gradul de ocupare a pensiunilor din Deltă este de 99%, susţin patronatele din turism.

Gradul de ocupare a unităţilor de cazare din Delta Dunării în mini-vacanţa de 1 Mai este de 99%, a declarat, luni, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă.

'Toate persoanele cu care am vorbit au susţinut că au găsit cu greu locuri libere în Deltă în această perioadă. Cred că gradul de ocupare este de 99% în momentul de faţă. Primele pensiuni care s-au ocupat au fost cele din Murighiol şi Dunavăţu de Jos (localităţi situate pe braţul Sfântu Gheorghe), datorită faptului că acolo se ajunge fără barcă', a precizat, pentru Agerpres, preşedintele APTDD.

Iluşcă a mai spus că preţul mediu al unui pachet de servicii pentru 4 nopţi este de 1.000 de lei, acest cost incluzând atât transferul din Tulcea în localităţile din Deltă, micul dejun, cât şi o excursie în Deltă şi un prânz pescăresc.

Start BUN

'Cred că este un start bun pentru acest an turistic. Estimez că în acest an numărul turiştilor care vor ajunge în Deltă va fi cu 20% mai mare decât cel de anul trecut, în principal datorită tichetelor de vacanţă', a menţionat preşedintele Iluşcă.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), la începutul acestui an, în Deltă erau amenajate 6.685 de locuri de cazare. Anul trecut, conform statisticilor ARBDD, 90.050 de persoane au vizitat Rezervaţia, acest număr fiind cel mai mare înregistrat din 2011 până în prezent. Din cei peste 90.000 de vizitatori, 71.939 au fost români.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel