Vacanță 2021. LISTA țărilor unde te poți odihni liniștit și pe timp de pandemie. Restricțiile anti-COVID au fost reduse la minim

Vacanță 2021. Unde de poți odihni liniștit. LISTA țărilor care au redus la minim restricțiile anti-COVID / Foto: Pixabay
Vacanță 2021. Unde de poți odihni liniștit. LISTA țărilor care au redus la minim restricțiile anti-COVID / Foto: Pixabay

Mai multe țări europene au anulat parțial restricțiile, așa că românii au acum șansa să se bucure din nou de călătorii și vacanțe peste hotare. 

Printre statele care și-au redus semnificativ restricțiile se numără Croația, Italia, Malta, Portugalia, dar și Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor, transmite Euronews. Mai jos, puteți vedea care este situația în fiecare țară UE care a redus restricțiile pentru a relansa turismul. Totuși, pentru a fi siguri, verificați mereu condițiile de călătorie în țara în care vreți să ajungeți, înainte de a pleca. Asta în cazul în care între timp apar modificări.

Croaţia

Croația este lăudată pentru coastele sale albastre limpezi (chiar dacă majoritatea plajelor sunt mai degrabă stâncoase decât nisipoase) și se mândrește cu peste 1.000 de insule frumoase pe care le puteți vizita. Pentru cei care caută experiențe memorabile, Croația este una dintre cele mai recomandate destinații de vacanțe din Europa, iar superbele sale parcuri naționale sunt perfecte pentru o drumeție. Frumoasă este și capitala, unde aveți multe lucruri de văzut și de făcut. Turiștii și vizitatorii din orice țară pot vizita Croația atâta timp cât au dovada vaccinării, un test PCR negativ din ultimele 48 de ore sau dovada recuperării de la COVID. O dovadă a cazării plătite este necesară pentru cei care locuiesc în afara zonei Schengen.

Grecia

Grecia este deja cunoscută ca una dintre destinațiile preferate ale românilor. Și nu în zadar. Această țară îi atrage pe turiști cu plajele ei curate și peisajele pitorești. Barurile și restaurantele din Grecia sunt deschise pentru mese în aer liber din luna mai, astfel încât să vă puteți bucura de bucătăria faimoasă și de viața de noapte. 

Grecia permite intrarea pe teritoriul său tot cu test PCR negativ sau cu certificat de vaccinare anti-COVID-19. Pentru cetățenii din UE/Schengen/EEA/UK nu se aplica măsura carantinării.

Italia

Una dintre cele mai vizitate țări din lume și care găzduiește orașe istorice precum Veneția și Roma, această destinație mediteraneană se deschide turiștilor în vara anului 2021. Cu city break-uri uimitoare, plaje frumoase și peisaje uimitoare este ușor de înțeles de ce milioane de oameni vizitează Italia an de an.

Italia permite intrarea din toate țările UE, precum și o listă cu altele, inclusiv Marea Britanie și SUA. Toți vizitatorii au nevoie de un test PCR negativ efectuat în ultimele 48 de ore și vor trebui să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor. Pentru intrarea în Sicilia, Puglia și Calabria sunt necesare formulare secundare. Masca în public este obligatorie în această țară.

Malta

Malta s-a redeschis oficial pentru turiști în luna iunie și este prima țară europeană care a atins imunitatea de turmă, în urma campaniei de vaccinare anti-COVID.

Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele sunt deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spațiile deschise.

Islanda

Islanda  este cunoscută pentru faptul că turiștii au ocazia de a admira aurora boreală sau de a se relaxa la băile termale.

Turiștii vaccinați și cei care prezintă un act care demonstrează vindecarea de COVID-19 pot intra în țară fără să stea în carantină. Totuși, aceștia trebuie să aibă un test negativ la sosire. Acesta poate fi efectuat și la aeroport. Totuși, un lucru mai puțin plăcut pentru o vacanță ar putea fi faptul că, chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Această țară balcanică este o destinație adesea trecută cu vederea, dar are multe de oferit: orașe cu ziduri istorice, plaje luxoase și parcuri naționale uimitoare.

Vizitatorii Muntenegrului se pot bucura de un tur al orașului vechi Kotor sau de o croazieră pe frumoasa coastă. Teatrele, barurile și cinematografele din Muntenegru sunt deschise și, dacă aveți norocul să dețineți unul, porturile sunt deschise iahturilor.

Muntenegru acceptă vizitatori din toate țările, cu condiția ca turiștii să aibă fie un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore, un test antigen negativ din ultimele 48 de ore, dovada recuperării după boala COVID sau dovada vaccinării.

Portugalia

Portugalia este cunoscută pentru plajele sale frumoase și mai puțin aglomerate. Portugalia este deschisă tuturor rezidenților din țările UE și din unele țări terțe. Pentru intrare este necesar un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore de la sosire, care se aplică și în Insulele Azore și Madeira. Vizitatorii vor trebui, de asemenea, să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel