USR și PLUS se întâlnesc separat ca să decidă împreună dacă vor fuziona

Dacian Cioloș-Dan Barna
Dacian Cioloș-Dan Barna

USR și PLUS se întâlnesc, în două ședinte separate, pentru a decide dacă vor continua împreună, prin fuziune. 

Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional al PLUS se întrunesc sâmbătă pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte organizarea unui congres de fuziune.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a precizat că Birourile Naţionale ale USR și PLUS au propus ca acest congres de fuziune să aibă loc în luna iulie, dar decizia aparţine Comitetului Politic al USR şi, respectiv, Consiliului Naţional al PLUS.

"Avem şedinţe separate - fiecare cu agenda ei. Un singur punct este similar pe ambele agende, şi anume discuţia despre calendarul de realizare a fuziunii între cele două partide. (...) Există nişte discuţii, nişte puncte de vedere: mai devreme, mai târziu... (de luna iulie - n.r.). Trebuie să le armonizăm. (...) Noi, ca Birouri Naţionale, aşa am gândit (ca acest congres să aibă loc în luna iulie), însă Comitetul Politic stabileşte. Sunt anumite păreri că ar trebui să fie mai devreme. Unii spun că ar trebui să fie mai târziu. În principiu, acesta este materialul cu care lucrăm în momentul acesta: un calendar de fuziune care să se întâmple după alegerile locale. Însă discuţia asta era înainte de scenariul tot mai plauzibil al anticipatelor. Dar, dacă sunt şi anticipate, e foarte probabil să nu mai avem o presiune să ne grăbim cu asta", a declarat Ionuţ Moşteanu, pentru Agerpres. 

Referendumul intern al USR se încheie în această dimineață, la ora 09:00. Până vineri, au votat 11.000 de membri, din aproximativ 20.000. 

La ora 18:00, la finalul Comitetului Politic al USR şi al Consiliului Naţional al PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna vor susţine o conferinţă de presă comună în care vor prezenta concluziile discuţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel