EXCLUSIV  USR PLUS, nouă lovitură unde nu se aștepta nimeni: Dezavantaj pentru PNL

PNL a pierdut alegerile europarlamentare în favoarea USR PLUS atât la nivelul județului Cluj, cât și în Cluj-Napoca, în condițiile în care liberalii dețin majoritatea în Consiliul Local și în cel Județean, dar și posturile de primar și șef al CJ, prin Emil Boc și Alin Tișe.

Știrea este extrem de importantă în contextul în care Dan Barna, liderul USR, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, despre un proiect susţinut de către partidul pe care îl conduce, cel prin care se doreşte revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

"În momentul de faţă avem primari aleşi cu 8-12% din numărul alegătorilor, reprezentativitatea lor fiind una ridicolă. Pe de altă parte, alegerea primarilor în două tururi îţi asigură şansa ca cei care au în mod real o susţinere să poată beneficia de ea. Actuala formulă cu alegerea în primul tur este un spray fixativ pentru actualii primari", a declarat Dan Barna.

Dezavantaj pentru PNL

Votul în două tururi este și un vot negativ în principal. La alegerile în două tururi, care strâng nemulțumurile oamenilor, nu mai câștigă primarul în funcție. Astfel, va fi ales primarul care supără cel mai puțin, care nu are curaj să ia decizii dure.

Prin alegerea primarilor în două tuturi este dezavantaj PNL, fiind multe primării unde conduc liberalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel