USR - Plus, despre readucerea rezervei de aur: O măsură populistă

Dan Barna
Dan Barna

Plus, Dacian Cioloş şi Dan Barna, consideră că intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur a Băncii Naţionale este doar 'o măsură populistă'.

'Nu înţeleg ce probleme are domnul Dragnea. I-au rămas sertarele goale şi acum vrea să se lege de aurul României? Mă întreb cât de sigur e aurul României în custodia guvernului României, care face orice numai să nu poată să lucreze Justiţia. Am nişte întrebări la care domnul Dragnea nu a răspuns până acum. În mod populist afirmă că aurul trebuie să vină de acolo de unde e în România. Aurul acela e al României. Avem aur în România pe care, la fel, PSD-ul l-a rezolvat rapid, de la Roşia Montană, să-l dea în stânga şi în dreapta', a răspuns unei întrebări, în conferinţa de presă, liderul Plus, Dacian Cioloş.

Ce se încearcă

Conform acestuia, aducerea în ţară a rezervei de aur este o 'măsură populistă'. 'Comportamentul acesta al domnului Dragnea şi al PSD-ului arată şi faptul că sunt capabili fără scrupule să se lege de orice subiect ca să provoace populismul şi să-i provoace pe români împotriva străinilor, ca şi cum străinii ar avea ceva cu noi, în timp ce atacă din toate direcţiile Justiţia, împiedicând Justiţia să poată să-şi facă treaba', a declarat Dacian Cioloş.  La rândul său, liderul USR Dan Barna a declarat jurnaliştilor că 'această iniţiativă este o nouă bazaconie marca Liviu Dragnea'. 'Se încearcă mutarea atenţiei, pe de o parte, şi se încearcă disperat găsirea unor resurse pe care să le poată specula. În realitate, exemplul pe care l-au dat, că şi alte ţări europene îşi repatriază aurul, vorbim de procente de 20-30 la sută - 20% în cazul Germaniei - dar 95 la sută nu face niciun stat. E o nouă prostie, o nouă instabilitate la adresa stabilităţii economice a României', a declarat Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel