USR PLUS, candidat prezidenţiale. Dan Barna: L-am informat pe Klaus Iohannis

Sursa: Administratia Prezidentiala
Sursa: Administratia Prezidentiala

Dan Barna, preşedintele USR, a făcut o serie de declaraţii, în cadrul emisiunii "Punctul culminant", moderată de Victor Ciutacu la România TV, după ce a participat, la Cotroceni, la semnarea acordului "pentru consolidarea parcusului european al României".

Dan Barna a confirmat, pentru Victor Ciutacu, faptul că Alianţa USR PLUS va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre acest lucru. Întrebarea lui Victor Ciutacu a venit în contextul întâlnirii care a avut loc, astăzi, la Cotroceni, între Barna, alături de liderii opoziţiei, cu Klaus Iohannis.

"Faptul că alianţa USR PLUS va avea un candidat este un lucru cunoscut, anunţat din octombrie 2017 de când am preluat preşedinţia USR. Nu e nimic nou în asta. Chiar şi în consultările pe care le-am avut acum două săptămâni cu preşedintele Iohannis i-am reconfirmat lucrul acesta. Domnia sa, după cum bine ştiţi, a spus că e un lucru foarte normal întrucât aproape un sfert din România a votat  această alianţă USR PLUS deci nu e nimic ieşit din comun".

Cât priveşte acordul semnat la Cotroceni, Barna a declarat: "Acest pact pentru parcursul european era un lucru necesar, important. Trebuia făcut pentru a transmite explicit că ne asumăm această luptă pe care, timp de trei ani, USR a purtat-o constant în Parlamentul României. Suntem consecvenţi şi ne bucurăm că celelalte partide din opoziţie ne-au fost alături".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel