USR. Nicușor Dan, eliminat. Cale liberă pentru Cioloș. Pieleanu: Urmează un trend descendent

Marius Pieleanu a comentat situația din USR după părăsirea formațiunii de către Nicușor Dan. Sociologul a vorbit și despre Congresul USR din octombrie și posibilitatea ca Dacian Cioloș să preia partidul.

”După părerea mea USR se află într-o situație neplăcută. A rămas fără liderul său care a fost motorul organizației politice. Nicușor Dan reprezintă o opțiune pentru o parte importantă din populație, mai ales populația tânără din România. Eliminarea sa a creat o problemă mare, de nemulțumire publică în rândul electoratului, nu cred că se va rezolva într-un termen rezonabil de timp, înlocuirea lui Nicușor Dan cu un lider de aceeași valoare.

Mă aștept ca USR să intre într-un trend descendent. În ceea ce privește platforma lui Dacian Cioloș pe care în opinia mea, în mod artificial o discutăm ca temă de importanță majoră publică, deocamdată ei sunt doar un ONG, reprezintă mai degrabă un set de intenții bune. Dacian Cioloș nu este în opinia mea un lider politic autentic. El nu a câștigat absolut nimic din punct de vedere al legitimității politice. A avut doar funcții numite nu câștigate prin votul direct al populației.

Există față de el o opinie majoritară că ar fi produsul unor instituții care pot modifica ierarhii de vot, iar nu în ultimă instanță, Cioloș a lăsat cea mai proasta situație a României după decembrie 1989. Într-o analiză comparativă a guvernelor care s-au succedat după Revoluție, guvernarea Cioloș se află pe ultimele locuri”, a explicat Marius Pieleanu la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel