USR ia la bani mărunți Primăria Buzău din cauza petrecerilor

Sebastian Silvestru, USR Buzău, ia la bani mărunți administrația buzoiană PSD-istă.

"O administraţie publică responsabilă gestionează nu doar banii cetățenilor, ci și încrederea acestora. USR Buzău atrage atenția asupra cuantumului cheltuielilor făcute de Primăria Buzău cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul nou, dar și a altor evenimente derulate în 2017.

Astfel, din bugetul municipiului Buzău, pentru iluminatul ornamental-festiv din perioada sărbătorilor de iarna 2017 /2018 s-au cheltuit 888.000 lei, pentru patinoarul artificial din Piața Dacia 160.000 lei.

Concertul Johann Strauss Ensemble & Russel McGregor, (fără vreo legătură cu Filarmonica din Viena, așa cum a fost in mod eronat prezentat de către Primăria Buzău) a costat 175.000 lei, "Târgul de Crăciun" 225.000 lei, iar pentru spectacolul "Revelion 2018" s-au cheltuit 280.000 lei.

Pentru "Festivalul-concurs de muzică populară Benone Sinulescu" au fost alocați 600.000 lei, pentru spectacolul "Drăgaica" 505.000 lei

La aceste cifre se adaugă alte cheltuieli cu proiecte, acțiuni și programe nedefinite clar de către administrația locală buzoiană. Totalul sumelor alocate din bugetul Primăriei Buzău este de așadar 3.153.000 lei, echivalentul a peste 700.000 euro.

Nu contestăm importanța sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, dar considerăm că astfel de spectacole sunt supradimensionate, iar alocările sunt acordate fără criterii clare sau pe criterii care nu țin de valoarea artistica.

De altfel, USR a făcut o hartă a iluminațiilor ornamental-festive pe plan național, atenționând asupra sumelor și procedurilor defectuoase prin care sunt alocate.

https://www.facebook.com/USRNational/posts/1573017879456057

Primăria Buzău ar trebui sa intre în secolul 21 și să nu rămână la festivisme de genul "pâine și circ". În alte localități din țară, există inclusiv mecanisme de bugetare participativa, în care cetățenii sunt invitați să participe și să propună/voteze proiecte pe care le consideră importante, făcând astfel mai mult parte din decizia publică și crescând gradul de transparență în procesele de alocare a banilor comunității.

USR Buzău își dorește un grad mai mare de încredere între administrație și cetățeni și va face demersuri de informare și atenționare pentru depășirea stadiului în care atâția ani problemele au fost acoperite "festivist" și s-au mulțumit clienții politici. Ne dorim transparență bugetară și folosirea banilor publici în interesul cetățenilor, cu consultarea reală a acestora, și ne dorim ca primăria să facă pași înainte în acest sens, nu înapoi", a transmis Sebastian Silvestru, USR Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel